Iepen Fryske Kampioenskippen Skûtsjesilen Editie 2019 - Echtenerbrug
AgendaConnect

Iepen Fryske Kampioenskippen Skûtsjesilen Editie 2019 - Echtenerbrug - Echtenerbrug - 14 augustus 2019 - 09:15 uur

© Bauke Folkertsma

De vereniging Iepen Fryske Kampioenskippen Skûtsjesilen (IFKS) is op 19 december 1981 opgericht in café ´De Hinde´ te Hindeloopen.

Van 1982 tot 1984 werd er maar in één klasse gezeild waarin alle skûtsjes aan deel namen. In 1985 kwam de B-klasse erbij. Ook het systeem van promotie/degradatie werd ingevoerd, de laatste drie deelnemers uit de A-klasse degraderen, de top drie van de B-klasse promoveren. In 1993 waren er te veel gegadigden voor deelname en een C-klasse werd aan de wedstrijden reeks toegevoegd. In 1995 werd er een speciale klasse voor de kleinere skûtsjes, meestal nog in de originele staat verkerend, ingevoerd. Dit zijn skûtsjes met een maximale lengte van 17.10 meter. Dit werd de kleine B-klasse genoemd en de C-klasse verviel weer. De winnaar van de kleine B-klasse verkreeg het recht om naar de A-klasse te promoveren. Peter de Koe heeft in 1997 van dit recht gebruik gemaakt.

In 1999 werd de kleine B-klasse omgedoopt tot de klasse a-klein. Tegelijkertijd werd de B-klasse opgedeeld in de B1-klasse en de B2-klasse. Hierdoor zouden nieuwe deelnemers aan de IFKS-reeks sneller kunnen promoveren naar de A-klasse dan wanneer weer een C-klasse zou worden ingevoerd. In 2002 heeft de IFKS echter alsnog de C-klasse weer ingevoerd. De vier klassen zijn nu: De A-klasse, de B-klasse, de C-klasse en de a-klein.

Details van dit evenement


Deel:

-

-


Locatie: Tjeukemeer |
Contact en overig: Website